2017 SZEPTEMBER 14-15-16.

Tisztelt Látogatók,
kedves Barátaim!

Nagy szeretettel köszöntök mindenkit a bor, zene és finomságok ünnepén, a Komáromi Borkorzón. A rendezvényen, ahol a kulináris élvezetek az isteni nedűvel párban hoznak össze időset és fiatalt, régi cimborákat, komáromiakat és vendégeinket egyaránt. Az idén jubiláló, tizedik évfolyamát tartó borünnep az elmúlt esztendőhöz hasonlóan idén is a Komáromi Nyár programsorozatának záróakkordját jelenti. A kiváló ételek és italok mellett újra lehetőség nyílik, hogy élvezzük egymás társaságát, zenét hallgassunk, beszélgessünk, jól érezzük magunkat.

A borkultúra és a zene a világ e táján mindig kéz a kézben járt. E hagyomány őrzését és továbbörökítését a Komáromi Borkorzó indulása óta magáénak vallja. Az idei jubileumi évben minőségi zenéről Radics Gigi és Zuzana Smatanová mellett az Elán Forever, a Frees, az Arizóna és az LGT Revival Band gondoskodik. Idén újra együtt énekelhetjük tehát: Miénk itt a tér!

A borok terén újra megízlelhetjük azt, amire a leginkább büszkék vagyunk, a komáromi borászok szorgos munkájának eredményét. Magyarországról Villány, Szlovákiából az Elesko képviseli idén régióját. Szokásainknak megfelelően ismét az Anglia parkban rendezzük meg városunk szülöttéről, a nagy mesemondóról elnevezett Jókai Bablevesfőző Versenyt.

Sok szeretettel várunk hát minden látogatót a tizedik Komáromi Borkorzóra. Minden adva van a feledhetetlen estékhez, a minőségi kikapcsolódáshoz.

Bízva a személyes találkozásban,

Stubendek László
Komárom polgármestere


SZEPTEMBER 15. péntek

13:00

ELÁN FOREVER

15:00

radics gigi

18:30

FREES

21:00

ZUZANA SMATANOVÁ

SZEPTEMBER 16. szombat

18:30

LGT REVIVAL

21:00

ARIZÓNA

VENDÉG BORVIDÉK: VILLÁNY

Vendég borászatok

JEKL Pincészet – Villány POLGÁR Pincészet – Villány Gere Attila Pincészete – Villány MAUL Pincészet – Villány Csillagvölgy Pincészet – Villány Mokos Pincészet – Villány

Borászatok

Hengerics Péter – Kővágó Kasnyik Családi Pincészet – Kürt Georgina családi pincészet – Gúta Amicius Pincészet – Bátorkeszi Elesko – Modor Champagne bar

jókai bablevesfőző verseny

A verseny időpontja 2017. szeptember 16., szombat délelőtt 9.00 óra.
Helyszíne a komáromi Anglia park, a Tiszti pavilon épülete mellett.
A szervezők minden résztvevő vagy csapat részére biztosítanak:

  • 1 darab kb. 1,5 kg füstölt csülök csonttal
  • 1 kg füstölt kolbász
  • kenyér
  • 1 sátor 3x3m – igény szerint
  • 1 asztal
  • tűzifa a főzéshez
  • vízvételi lehetőség

A babot mindenki saját magának biztosítja be.
A versenyre 2-3 fős csapatokban lehet nevezni a nevezési lap kitöltésével. Helyszíni nevezésre lehetőség nincs. Jelentkezni a 0908 226 699 telefonszámon, legkésőbb 2017. szeptember 11., 12.00 óráig.
Nevezési díj nincs.
Amennyiben saját alapanyagot kívánnak használni kérjük jelezzék a jelentkezéskor. Ezen kívül mindenkinek hoznia kell a receptjéhez szükséges anyagokat, főzőedényeket és egyéb eszközöket. Az elkészült ételekből a zsűri részére egy adagot kitálalva kell átadni elbírálásra 13.00 óráig.
Az ételeket értékesíteni nem lehet.
A verseny értékelése:
• A zsűrizés folyamán a zsűri a következőket vizsgálja:
• A higéniai feltételek betartása
• Az elkészítés folyamata
• Látvány
• Illat
• Ízhatás
A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére és az értékes díjak átadására a Tiszti pavilon szabadtéri színpadán kerül sor.
A verseny díjait Komárom város polgármestere, Stubendek László adja át.GALÉRIA

Klapka tér

Klapka tér

Jókai

Jókai bablesesfőző verseny

PartnerekMÉDIAPARTNEREK
webdesign by 22Media