Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
22. dec. 2023 14:49
2023. dec. 22. 14:49
A komáromi gyerekeket támogatják

Az idei évben is jelentős anyagi támogatással támogatja a RealK vállalat a komáromi gyerekeket. A cégnek köszönhetően teljes mértékben folytatódnak az úszótanfolyamok az alapiskolákban és az óvodákban. Az önkormányzat célja, hogy minden komáromi gyerek tanuljon meg úszni, ebben fontos partner a RealK.

Komáromban korábban is kiemelt figyelmet kapott az úszás oktatás, azonban az elmúlt évek anyagi nehézségei megnehezítették a program teljes körű folytatását. Az úszótanfolyamok keretén belül az alapiskola 3. és 4. osztályai kapcsolódnak be az úszás oktatásban, emellett az óvodásoknak is van külön úszótanfolyam. Az uszodai és az edzői költségek 10 ezer eurós költséggel járnak.

Az idei tanévben már második alkalommal támogatja a programot a RealK vállalat, amely idén teljes mértékben átvállalta kiadásokat. A benzinkutakat üzemeltető cég már több éve támogatja az élsportot is, de rendszeres a gyerekek támogatása is.

A gyermekek egészséges életmódra és testmozgásra való rávezetése már fiatal koruktól kezdve elengedhetetlen az egészséges fejlődésükhöz. A komáromi gyerekeknek most lehetőségük van ingyenesen élvezni az úszást és az úszásoktatást. Nagyon örülünk, hogy anyagilag is részt vehettünk ebben a szép projektben. A RealK számára nagyon fontos a gyermekeink jövője, és a jövőben is támogatni fogjuk a hasonló tevékenységeket – Lucia Ficzová, a vállalat képviselője.

Célunk az, hogy továbbra is minden komáromi gyerek tanuljon meg úszni– tette hozzá Ondrej Gajdáčalpolgármester, aki korábban a szlovák ifi vízilabdaválogatott edzője is volt, élete jelentős része az uszodához kötődik.

Az úszás oktatása az uszodán kívül még a Munka utcai alapiskolában zajlik, amelynek medencéje is van. Az elmúlt években újította fel az önkormányzat, jelenleg a fűtés modernizációja zajlik, amelyre sikeresen pályázott a város.

Az idei tanévben 551 alapiskolás és 198 óvodás jut el úszótanfolyamra az ősz és tavasz folyamán. Köszönet a RealK vállalatnak és a Mészáros családnak, akihez a vállalkozás tartozik, nagy segítség ez ezekben a szűkös időkben. Örömmel látjuk, hogy egyre több komáromi vállalkozás karol fel nemes kezdeményezéseket. Összefogással sok jó kezdeményezést lehetmegvalósítani– mondta el Keszegh Béla polgármester. Hozzátette, átfogóprogramot készít a város, hogy a komáromi gyerekek minél többet mozogjanak, akár az iskola keretén belül, akár a sportklubokban, vagy a szabadidejükben.

További hírek
A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen spórol Komárom

Az elmúlt két évben jelentős fejlesztésen esett át a közvilágítás Komáromban. A közel 4 ezer lámpatestet magába foglaló rendszer mintegy kétharmada…

22. 04. 2024
2024. 04. 22.
Részletek megjelenítése
Lezajlottak a beiratkozások az iskolákba

Az elmúlt héten megtörténtek a beiratkozások a komáromi iskolákba. A beiratkozás eredményei az elmúlt években az alábbiak voltak. A beíratott gyerekek száma…

22. 04. 2024
2024. 04. 22.
Részletek megjelenítése
Fontos felújítások a művelődési házban

Az Egressy Béni VMK korszerűsítésének eredményét bemutató sajtótájékoztatót az Integrált Regionális Operatív Program (IROP PO3) keretében megvalósult projekt…

17. 04. 2024
2024. 04. 17.
Részletek megjelenítése
A Komáromi napok teljes programja

Elérhető a Komáromi Napok teljes programja a rendezvény weboldalán. Mobiltelefonos változata is bármikor elérhető, így a zsebben vihető a program. www…

16. 04. 2024
2024. 04. 16.
Részletek megjelenítése