Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
Mestské kultúrne stredisko Béni Egressyho, Komorná sála Józsefa Kiss Pénteka / Egressy Béni Városi Művelődési Központ - Kiss Péntek József Kamaraterem
27. Október 2023 tól 19:00
2023. Október 27. 19:00-tól
GROOVUS koncert - Egressy Jazz Klub Hengerics Péter borásszal

GROOVUS zenekar

„Energia, dinamizmus és változatosság!” – ez a GROOVUS zenekar, mely fergeteges hangulatot ígér! A zenekart olyan előadók inspirálták, mint a Yellow Jackets, Spyro Gyra, Mike Stern, David Sanborn, Kirk Whalum, Eric Marienthal, Bob Berg vagy Lee Ritenour.

INFO: https://groovus.hu/

Tagok:
Borkó Attila – alt, tenor, szaxofon
Csendes Péter – dobok
Dévényi Zoltán – gitár
Miele László – basszusgitár
Vinnay Csaba – billentyű

Hengerics Péter pincészete Ógyallától három kilométerre, Kővágón található. Szinte beleszületett a borászatba: a szülei és a nagyszülei is foglalkoztak már szőlőműveléssel.A nyolchektáros dűlőt 1996-ban örökölte meg, így indult a borászati pályafutása. Legfontosabbnak a kézi szüretet tartja, a szőlőfeldolgozásban pedig a jó időzítés a mérvadó számára.Korszerű technológiát alkalmaz, az erjesztéshez pedig nem használ semmilyen adalékot. Hengerics Péter célja az, hogy visszahozza a hagyományos fajtákat, például az olaszrizlinget és a kékfrankost, de kiemelt figyelmet fordít a pinot noir-ra, azaz a kékburgundira is.