Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
11. nov. 2021 9:55
2021. nov. 11. 9:55
Önkéntesek regisztrációja ellenanyagok vizsgálatára

Járványügyi tanulmány a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálatára


Komáromi lakhellyel rendelkező önkénteseket keresünk, akik nem voltak beoltva COVID-19 ellen, és szeretnének részt venni abban a járványügyi tanulmányban, melynek célja a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálata.
 

A tanulmány célja a védettség felmérése koronavírussal szemben a be nem oltott lakosok körében az ország egyes régióiban. A tanulmányt az egészségügyi minisztérium megbízásából a Komenský egyetemen tevékenykedő járványügyi intézet végzi.

Hogy zajlik a tesztelés?
 
Az ellenanyagok szintjét az ujjból vett néhány vércsepp mintájából állapítják meg. A résztvevőknek egy rövid kérdőívet is ki kell tölteni. A mintavételt egészségügyi dolgozók vagy az orvosi egyetem 4-6 éves hallgatói végzik el. A mintavétel egyszerű, semmilyen veszéllyel nem jár.
 
Mikor és hol fognak tesztelni?

A mintavételre a város közreműködésével a november 16-án délután 13:00 és 17:00 között kerül sor a városi sportcsarnok előterében.
 
A részvétel önkéntes és az adatok anonim módon kerülnek feldolgozásra.  Érdeklődés esetén a résztvevők megkaphatják a saját ellenanyag szintjükről szóló adatot SMS vagy email formájában, a mintavétel után pár nappal.

Ki vehet részt a tanulmányban?
 
A résztvevőnek minden alábbi feltételnek meg kell felelni:


•    komáromi állandó lakhely
•    elmúlt 12 éves
•    nincs beoltva COVID-19 ellen
•    engedély a tanulmányba való besorolásra (aláírott engedély) – kiskorú résztvevő esetén (12-17 év) az engedélyt a törvényes képviselő írja alá. A dokumentum itt letölthető.
 

Érdeklődés esetén kérjük kitölteni az itt megnyitható elektronikus jelentkezési ívet. Az önkéntesek száma behatárolt, Komáromban 200 mintavételt terveznek, különböző korcsoportokra osztva.

Jelentkezési ív
 
Hogyan tudom meg, hogy kiválasztottak?

Ha az érdeklődő a kiválasztott részvevők közé kerül, úgy erről emailben kap tájékoztatást. Ezzel az elektronikus levéllel és a személyigazolvánnyal lehet jelentkezni a regisztrációnál. A visszaigazolás nélkül a megjelenteket nem fogják letesztelni.
 

További hírek
A városoknak és falvaknak kialszik a reménye

Ezúton értesítjük a lakosokat, hogy Komárom város csatlakozik a Városok és Falvak Társulásának (ZMOS) kezdeményezéséhez, mely hétfő (január 30.) estére…

30. 01. 2023
2023. 01. 30.
Részletek megjelenítése
Átadták az új MRI-t a komáromi kórházban

Csütörtök délelőtt átadásra került az új MRI központ a komáromi kórházban. A másfél millió eurós értékű fejlesztést 3 hónap alatt valósították meg, az…

13. 01. 2023
2023. 01. 13.
Részletek megjelenítése
Első komáromi baba 2023-ban

2023-as év első komáromi babáját köszöntötte Keszegh Béla polgármester. Siliga Emma január 2-án jött a világra. A szülés gond nélkül lezajlott, a jövevény is…

10. 01. 2023
2023. 01. 10.
Részletek megjelenítése
Hulladék elszállítás háromkirályok ünnepe idején

A városi hivatal illetékes főosztálya értesíti a lakosokat a családi házas övezetekben, hogy a hulladék elszállítása a következőképpen fog…

2. 01. 2023
2023. 01. 2.
Részletek megjelenítése