Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
11. nov. 2021 9:55
2021. nov. 11. 9:55
Önkéntesek regisztrációja ellenanyagok vizsgálatára

Járványügyi tanulmány a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálatára


Komáromi lakhellyel rendelkező önkénteseket keresünk, akik nem voltak beoltva COVID-19 ellen, és szeretnének részt venni abban a járványügyi tanulmányban, melynek célja a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálata.
 

A tanulmány célja a védettség felmérése koronavírussal szemben a be nem oltott lakosok körében az ország egyes régióiban. A tanulmányt az egészségügyi minisztérium megbízásából a Komenský egyetemen tevékenykedő járványügyi intézet végzi.

Hogy zajlik a tesztelés?
 
Az ellenanyagok szintjét az ujjból vett néhány vércsepp mintájából állapítják meg. A résztvevőknek egy rövid kérdőívet is ki kell tölteni. A mintavételt egészségügyi dolgozók vagy az orvosi egyetem 4-6 éves hallgatói végzik el. A mintavétel egyszerű, semmilyen veszéllyel nem jár.
 
Mikor és hol fognak tesztelni?

A mintavételre a város közreműködésével a november 16-án délután 13:00 és 17:00 között kerül sor a városi sportcsarnok előterében.
 
A részvétel önkéntes és az adatok anonim módon kerülnek feldolgozásra.  Érdeklődés esetén a résztvevők megkaphatják a saját ellenanyag szintjükről szóló adatot SMS vagy email formájában, a mintavétel után pár nappal.

Ki vehet részt a tanulmányban?
 
A résztvevőnek minden alábbi feltételnek meg kell felelni:


•    komáromi állandó lakhely
•    elmúlt 12 éves
•    nincs beoltva COVID-19 ellen
•    engedély a tanulmányba való besorolásra (aláírott engedély) – kiskorú résztvevő esetén (12-17 év) az engedélyt a törvényes képviselő írja alá. A dokumentum itt letölthető.
 

Érdeklődés esetén kérjük kitölteni az itt megnyitható elektronikus jelentkezési ívet. Az önkéntesek száma behatárolt, Komáromban 200 mintavételt terveznek, különböző korcsoportokra osztva.

Jelentkezési ív
 
Hogyan tudom meg, hogy kiválasztottak?

Ha az érdeklődő a kiválasztott részvevők közé kerül, úgy erről emailben kap tájékoztatást. Ezzel az elektronikus levéllel és a személyigazolvánnyal lehet jelentkezni a regisztrációnál. A visszaigazolás nélkül a megjelenteket nem fogják letesztelni.
 

További hírek
ÉRTESÍTÉS - Ügyfélfogadási rend változása az Anyakönyvi Hivatalban

A Szlovák Köztársaság Belügyminisztériumának közigazgatási osztálya vezérigazgatójának javaslatára Komárom Városa az Anyakönyvi Hivatalban csütörtökönként…

26. 05. 2023
2023. 05. 26.
Részletek megjelenítése
Zajlik a biológiai szúnyog gyérítés

Komárom városa a Vág folyó árterében május elején megkezdte a szúnyoggyérítést biológiai eljárással. A szakemberek első lépésként a szúnyogok legnagyobb…

22. 05. 2023
2023. 05. 22.
Részletek megjelenítése
A 47. alkalommal megrendezett Komárno - Komárom nemzetközi utcai verseny…

Szikrázó napsütésben rajtolt el hétfőn Észak-Komáromból a 47. Komárom-Komárno nemzetközi utcai futóverseny, amelyen 691  (287 nő és 404 férfi) futó…

3. 05. 2023
2023. 05. 3.
Részletek megjelenítése
Gyűjtőudvar a munkaszüneti napok alatt zárva lesz

A városi hivatal illetékes főosztálya értesíti a lakosokat, hogy Komáromban a Harcsási úton üzemelő gyűjtőudvar a munkaszüneti napok alatt - 2023. május…

26. 04. 2023
2023. 04. 26.
Részletek megjelenítése