Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
11. nov. 2021 9:55
2021. nov. 11. 9:55
Önkéntesek regisztrációja ellenanyagok vizsgálatára

Járványügyi tanulmány a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálatára


Komáromi lakhellyel rendelkező önkénteseket keresünk, akik nem voltak beoltva COVID-19 ellen, és szeretnének részt venni abban a járványügyi tanulmányban, melynek célja a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálata.
 

A tanulmány célja a védettség felmérése koronavírussal szemben a be nem oltott lakosok körében az ország egyes régióiban. A tanulmányt az egészségügyi minisztérium megbízásából a Komenský egyetemen tevékenykedő járványügyi intézet végzi.

Hogy zajlik a tesztelés?
 
Az ellenanyagok szintjét az ujjból vett néhány vércsepp mintájából állapítják meg. A résztvevőknek egy rövid kérdőívet is ki kell tölteni. A mintavételt egészségügyi dolgozók vagy az orvosi egyetem 4-6 éves hallgatói végzik el. A mintavétel egyszerű, semmilyen veszéllyel nem jár.
 
Mikor és hol fognak tesztelni?

A mintavételre a város közreműködésével a november 16-án délután 13:00 és 17:00 között kerül sor a városi sportcsarnok előterében.
 
A részvétel önkéntes és az adatok anonim módon kerülnek feldolgozásra.  Érdeklődés esetén a résztvevők megkaphatják a saját ellenanyag szintjükről szóló adatot SMS vagy email formájában, a mintavétel után pár nappal.

Ki vehet részt a tanulmányban?
 
A résztvevőnek minden alábbi feltételnek meg kell felelni:


•    komáromi állandó lakhely
•    elmúlt 12 éves
•    nincs beoltva COVID-19 ellen
•    engedély a tanulmányba való besorolásra (aláírott engedély) – kiskorú résztvevő esetén (12-17 év) az engedélyt a törvényes képviselő írja alá. A dokumentum itt letölthető.
 

Érdeklődés esetén kérjük kitölteni az itt megnyitható elektronikus jelentkezési ívet. Az önkéntesek száma behatárolt, Komáromban 200 mintavételt terveznek, különböző korcsoportokra osztva.

Jelentkezési ív
 
Hogyan tudom meg, hogy kiválasztottak?

Ha az érdeklődő a kiválasztott részvevők közé kerül, úgy erről emailben kap tájékoztatást. Ezzel az elektronikus levéllel és a személyigazolvánnyal lehet jelentkezni a regisztrációnál. A visszaigazolás nélkül a megjelenteket nem fogják letesztelni.
 

További hírek
Megkezdték a szúnyogok biológiai gyérítését

Pár nappal ezelőtt megkezdték a szúnyoglárvák biológiai gyérítését. A vizes területeken lehet használni a biológiai regulációt, amely a a szúnyogokat még…

17. 05. 2024
2024. 05. 17.
Részletek megjelenítése
Elismerés a történelmi sikerhez

A város vezetése a városházán fogadta a KFC férfi csapatát, melynek a bajnokság vége előtt két fordulóval sikerült kivívni a feljutást az első ligába. Keszegh…

17. 05. 2024
2024. 05. 17.
Részletek megjelenítése
Bajnok a komáromi csapat

A hét elején sikerült a férfi röplabda csapatnak kivívni az aranyérmet az extraligában. A bajnokcsapatot a városházán Keszegh Béla polgármester, Ondrej Gajdáč…

3. 05. 2024
2024. 05. 3.
Részletek megjelenítése
Változik a buszok menetrendje

Május elsejétől módosul a városi buszok menetrendje. A járatok sűrűsége nem változik, csak az időpontok módosultak, alkalmazkodva a változó vasúti és…

2. 05. 2024
2024. 05. 2.
Részletek megjelenítése