11. nov. 2021 9:55
2021. nov. 11. 9:55
Önkéntesek regisztrációja ellenanyagok vizsgálatára

Járványügyi tanulmány a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálatára


Komáromi lakhellyel rendelkező önkénteseket keresünk, akik nem voltak beoltva COVID-19 ellen, és szeretnének részt venni abban a járványügyi tanulmányban, melynek célja a koronavírus ellenanyagok jelenlétének vizsgálata.
 

A tanulmány célja a védettség felmérése koronavírussal szemben a be nem oltott lakosok körében az ország egyes régióiban. A tanulmányt az egészségügyi minisztérium megbízásából a Komenský egyetemen tevékenykedő járványügyi intézet végzi.

Hogy zajlik a tesztelés?
 
Az ellenanyagok szintjét az ujjból vett néhány vércsepp mintájából állapítják meg. A résztvevőknek egy rövid kérdőívet is ki kell tölteni. A mintavételt egészségügyi dolgozók vagy az orvosi egyetem 4-6 éves hallgatói végzik el. A mintavétel egyszerű, semmilyen veszéllyel nem jár.
 
Mikor és hol fognak tesztelni?

A mintavételre a város közreműködésével a november 16-án délután 13:00 és 17:00 között kerül sor a városi sportcsarnok előterében.
 
A részvétel önkéntes és az adatok anonim módon kerülnek feldolgozásra.  Érdeklődés esetén a résztvevők megkaphatják a saját ellenanyag szintjükről szóló adatot SMS vagy email formájában, a mintavétel után pár nappal.

Ki vehet részt a tanulmányban?
 
A résztvevőnek minden alábbi feltételnek meg kell felelni:


•    komáromi állandó lakhely
•    elmúlt 12 éves
•    nincs beoltva COVID-19 ellen
•    engedély a tanulmányba való besorolásra (aláírott engedély) – kiskorú résztvevő esetén (12-17 év) az engedélyt a törvényes képviselő írja alá. A dokumentum itt letölthető.
 

Érdeklődés esetén kérjük kitölteni az itt megnyitható elektronikus jelentkezési ívet. Az önkéntesek száma behatárolt, Komáromban 200 mintavételt terveznek, különböző korcsoportokra osztva.

Jelentkezési ív
 
Hogyan tudom meg, hogy kiválasztottak?

Ha az érdeklődő a kiválasztott részvevők közé kerül, úgy erről emailben kap tájékoztatást. Ezzel az elektronikus levéllel és a személyigazolvánnyal lehet jelentkezni a regisztrációnál. A visszaigazolás nélkül a megjelenteket nem fogják letesztelni.
 

További hírek
Bérlakások igényelhetőek Őrsújfalun

Komárom város értesíti a lakosokat, hogy folyamatban van a volt örsújfalui alapiskola átépítése, mely során 14 városi bérlakás kerül kialakításra. Az új…

28. 06. 2022
2022. 06. 28.
Részletek megjelenítése
A Verejné prístavy a.s. bemutatta a kikötő fejlesztési terveit

Június 23-án, csütörtök délután a Verejné prístavy a.s. bemutatta a komáromi kikötő fejlesztési terveit, elsősorban a környezeti hatásaira tekintettel. A…

24. 06. 2022
2022. 06. 24.
Részletek megjelenítése
Hivatalosan át lett adva az új sürgősségi osztály

Június 23-án, csütörtökön délben hivatalosan át lett adva az új sürgősségi osztály a komáromi kórházban. A közel 11,2 millió eurós befektetés nagy része (8,2…

24. 06. 2022
2022. 06. 24.
Részletek megjelenítése
A legeredményesebb diákokat díjazták

Kedden délelőtt az iskolák legeredményesebb diákjait díjazta Komárom város. Két év kihagyás után kerülhetett sor újra az eseményre, amelyen jelen voltak az…

24. 06. 2022
2022. 06. 24.
Részletek megjelenítése