Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
6. jún. 2024 7:51
2024. jún. 6. 7:51
Óvjuk meg a közösségi tereket

Néhány lakossági észrevétel érkezett a fürdő előtti parkolással kapcsolatosan. A díjszabás emelkedett, továbbá az idősáv is bővült, mikor parkolási díjat kell fizetni. A bevezetés oka elsősorban a parkolás regulálása a következő okokból.
A fürdő bejáratától 150-200 méterre (a sportcsarnok előtt és a vár nagy parkolójában) több mint 450 ingyenes parkolóhely elérhető. Kis sétával kényelmesen és díjmenetesen lehet parkolni.
A fürdő előtti területen elsősorban a mozgáskorlátozottak vannak a parkolóhelyek, akik a fürdőbe érkeznek rehabilitálódni. A magas díjszabás nekik kedvez, több hely marad szabadon. A júniusi testületi ülésen olyan módosítás is elfogadásra van javasolva, hogy a fürdő előtt (máshol a városban nem) minden parkolóhelyen a mozgáskorlátozottak (ZTP igazolvánnyal rendelkezők) ingyen parkolhatnak.
A fürdő előtti tér a Cultplay játszótérrel és a fit-parkkal a családokat szolgálja. Jó lenne, ha minél kevesebb autó zavarná a gyerekek biztonságát. Óvjuk meg a közösségi tereket.
A kerékpárral érkezők biztonságosan parkolhatnak.
Sok esetben autósok kényelme vált ki felháborodást, pedig a fürdőtől pár méterre van ingyenes parkolás. A magas díjszabás oka a motiváció, hogy 150 méterrel távolabb parkoljanak az egészséges autósok.
A parkolási díj oka (az egész városban) nem a bevétel, hanem a reguláció, hogy korlátozza a hosszú távú parkolást. Hogy élhetőbbek legyenek bizonyos területek és tudatosan formáljuk a város egyes részeit.

További hírek
A nők is feljutottak az első ligába

A város vezetése a városházán fogadta a KFC női csapatát, amely a hétvégén befejeződő bajnokságban első helyen végzett, ezzel kivívta a feljutást az első…

14. 06. 2024
2024. 06. 14.
Részletek megjelenítése
Biológiai gyérítés harmadik alkalommal

A magas vízállásnak köszönhetően több régióban várható a szúnyogok elszaporodása. Komárom több olyan területtel van körbe véve, ahol feljött a víz és…

13. 06. 2024
2024. 06. 13.
Részletek megjelenítése
Renoválják a művészeti iskola ablakait

A művészeti iskola történelmi épületében az ablakok már nagyon elhasználódtak, valahol balesetveszélyesek voltak. A képviselő testület a legutóbbi ülésén…

7. 06. 2024
2024. 06. 7.
Részletek megjelenítése
Új csapok a temetőben

Az elmúlt napokban a KOMVaK vállalat a katolikus temetőn belül telepített 13 új vízcsapot, ilyen formában segítve az ottani körülményeket. A katolikus…

7. 06. 2024
2024. 06. 7.
Részletek megjelenítése