Város
Komárom
Amelyből árad a történelem
26. szept. 2023 9:07
2023. szept. 26. 9:07
Új külsőt kapott a Béke utcai óvoda

Tovább folytatódik az oktatási intézmények felújítása Komáromban. A tanévkezdésre megújult egy újabb komáromi óvoda, a több mint 80 gyerekkel foglalkozó Béke utcai óvodában valósult meg egy jelentős fejlesztés. Az önkormányzat a kiadások nagy részét a Envirofond támogatásából fedezte, e mellett biztosítva a pályázatban előírt önrészt. 

A Béke utcai Óvoda energetikai hatékonyságának növeléseelnevezésű projektre az önkormányzat sikeresen pályázott, elnyerve 381 ezer eurós összeget. A sikeres közbeszerzésnek köszönhetően a munkálatok összegeit 300 ezer euróra sikerült leszorítani, amelyben az önkormányzat vállalja a szükséges önrészt.  

A fejlesztés fő célkitűzése az óvoda épülete energiahatékonyságának növelése. Az rekonstrukciós munkálatok által jelentősen javultak az objektum építészeti adottságai, növekedett az energiahatékonyság és jelentősen csökkennek a hőveszteségek a fűtési időszakban. A külső falak hőszigetelése mellett lecserélték és szigetelték a tetőszerkezetet, továbbá a legalsó és a legfelső szint is új szigetelést kapott. A munkálatoknak köszönhetően jelentősen megváltozott az épület külleme, hiszen a korábbi foszló vakolat eltűnt és modern külsőt kapott az oktatási intézmény. 

Az 1957-ben megnyíló óvoda felújítását idén április közepén kezdték és a tanévkezdésig a munka sikeresen lezajlott. Az intézménybe jelenleg 81 gyermek jár, 4 osztályba, amelyből 3 szlovák és 1 magyar.

„Továbbra is a prioritások közé tartozik az oktatási intézmények felújítása Komáromban, szeretnénk, hogy a komáromi gyerekek a legjobb körülmények között tanulhassanak. Az óvodákon kívül szinte az összes alapiskolára van pályázati beadványunk, különböző forrásokat célozva, ezzel megalapozva a felújítások folytatását” – mondta el Keszegh Béla polgármester.

Komáromban jelenleg 917 óvodás van, akik közül 735 jár az önkormányzat által fenntartott intézményekbe. 11 épületben 12 önkormányzati óvoda működik, melyből 5-5 magyar és szlovák, továbbá 2 vegyes oktatási nyelvű intézmény. Az önkormányzati intézmények mellett 2 egyházi és egy speciális óvoda is működik Komáromban. 

További hírek
Megkezdték a szúnyogok biológiai gyérítését

Pár nappal ezelőtt megkezdték a szúnyoglárvák biológiai gyérítését. A vizes területeken lehet használni a biológiai regulációt, amely a a szúnyogokat még…

17. 05. 2024
2024. 05. 17.
Részletek megjelenítése
Elismerés a történelmi sikerhez

A város vezetése a városházán fogadta a KFC férfi csapatát, melynek a bajnokság vége előtt két fordulóval sikerült kivívni a feljutást az első ligába. Keszegh…

17. 05. 2024
2024. 05. 17.
Részletek megjelenítése
Bajnok a komáromi csapat

A hét elején sikerült a férfi röplabda csapatnak kivívni az aranyérmet az extraligában. A bajnokcsapatot a városházán Keszegh Béla polgármester, Ondrej Gajdáč…

3. 05. 2024
2024. 05. 3.
Részletek megjelenítése
Változik a buszok menetrendje

Május elsejétől módosul a városi buszok menetrendje. A járatok sűrűsége nem változik, csak az időpontok módosultak, alkalmazkodva a változó vasúti és…

2. 05. 2024
2024. 05. 2.
Részletek megjelenítése